Brilflens: een steekpan en een spacer in een?

De brilflens of brilsteker (in het Engels een spectacle blind) is een metalen product voor het onderhoud van pijpleidingen. Brilflenzen bestaan uit twee ringen die aan elkaar verbonden zijn: 1 ring met een gat erin als een spacer en 1 ring die compleet dicht is als een steekflens. De brilflens wordt gebruikt in de ruimte tussen twee pijpleidingen die aan elkaar verbonden zijn met bouten. Een gat in het midden van de brilflens dient als aansluitingspunt. Hier kan 1 van de bouten doorheen gestoken worden om de brilflens aan de pijpleiding vast te maken. Met het draaien van de brilflens kan bepaald worden wat er met de inhoud van de pijpleiding gebeurt. Met het spacer gedeelte kan de inhoud vloeien zoals gebruikelijk en met het steekpan gedeelte wordt de inhoud van de pijpleiding tegengehouden.

Hoe wordt een brilflens gebruikt?

Allereerst moet de brilflens worden gemonteerd. Als deze voor de eerste keer wordt gemonteerd, kan er meteen gekozen worden of de toevoer van de pijpleiding wordt geblokkeerd of doorgelaten. Als dit is besloten, kan de brilflens gemonteerd worden. Verwijder de moeren van het stuk pijpleiding waar de brilflens terecht moet komen. Vervolgens kunnen de bouten uit de flensverbinding gehaald worden om de brilflens er tussen te steken. Als de flens op de juiste plaats gemonteerd is met een bout door het midden, kunnen de andere bouten en moeren weer op de pijpleiding geschroefd worden.

Brilflens

Brilflenzen kopen?

Bent u op zoek naar een goede brilflens? Zoek dan niet verder dan de specialisten van Steekflens B.V.. Wij hebben een groot en ruim aanbod van verschillende brilflenzen waaruit u kunt kiezen. Door onze ruime ervaring met het werken met flenzen zijn we zeer kritisch geworden als het gaat om kwaliteit. Alleen de beste flenzen worden in onze winkel aangeboden. Als gevolg van deze goede kwaliteit gaan de flenzen gemiddeld een stuk langer mee. De brilflenzen zijn verkrijgbaar in DIN, ANSI en JIS uitvoering. Hierdoor zit er altijd een brilflens voor u bij! Heeft u uw keuze gemaakt? Lees dan snel hoe u een brilflens kan kopen. Bestel bij ons ook de steekflensblindflens en drainflens in elke maat die u nodig heeft. 

Brilflenzen bekijken

Brilflens bij Steekpan B.V.